سوخت كثیفی كه بازارش از سكه نمی افتد

سوخت كثیفی كه بازارش از سكه نمی افتد خبرگزاری نفت و گاز: مصرف جهانی زغال سنگ عامل عمده انتشار آلایندگی های كربن است با این وجود هیچ نشانه ای از افت روند استفاده از آن دیده نمی گردد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، مصرف جهانی زغال سنگ در سال ۲۰۱۸ برای دومین سال متوالی رشد كرد اما حدود ۲.۵ درصد پایین ركورد مشاهده شده در سال ۲۰۱۳ بود. مصرف زغال سنگ منطقه آسیا اقیانوسیه به ركورد بالای جدیدی صعود كرد اما رشد مصرف این منطقه در مقایسه با دوره اوجش در فاصله سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ به میزان شایان توجهی آهسته شده است.

مصرف زغال سنگ در بیشتر كشورهای در حال توسعه همچنان رو به رشد است اما نرخ رشد ۲.۵ درصد در منطقه آسیا اقیانوسیه كمتر از ۳.۹ درصد در آفریقا و ۳.۷ درصد در آمریكای مركزی و جنوبی بود.

در مناطق توسعه یافته جهان (شامل كشورهای در حال توسعه در آسیا اقیانوسیه) مصرف زغال سنگ رو به كاهش است. مصرف زغال سنگ در اتحادیه اروپا از سال ۱۹۸۹ روند كاهشی پیدا كرده و مصرف زغال سنگ آمریكا به مدت یك دهه كاهش مستمری داشته است.

در مجموع سهم زغال سنگ از سبد مصرف انرژی جهان كاهش پیدا كرده است. در سال ۲۰۱۸ زغال سنگ تنها ۲۷.۲ درصد از مصرف انرژی را تشكیل داد كه كمتر از ۳۰ درصد در یك دهه گذشته بود.

پنج كشوری كه برای مصرف انرژی اولیه بیشترین وابستگی را به زغال سنگ دارند بدین سان هستند:

۱- آفریقای جنوبی: ۷۰.۸ درصد از مصرف انرژی اولیه

۲- چین: ۵۸.۲ درصد

۳- هند: ۵۵.۹ درصد

۴- قزاقستان: ۵۳.۴ درصد

۵- لهستان: ۴۸ درصد

سهم زغال سنگ از سبد مصرف انرژی آسیا اقیانوسیه ۴۷.۵ درصد در مقایسه با سهم ۱۳.۲ درصدی اتحادیه اروپا و ۱۳.۸ درصدی آمریكا است.

چین همچنان بزرگترین تولیدكننده و مصرف كننده زغال سنگ در جهان است.

پنج تولیدكننده بزرگ زغال سنگ در جهان بدین سان هستند:

۱- چین: ۴۶ درصد

۲- هند: ۹.۵ درصد

۳- آمریكا: ۸.۶ درصد

۴- اندونزی: ۶.۸ درصد

۵- استرالیا: ۶.۱ درصد

بر اساس گزارش اویل پرایس، مهمترین عاملی كه مانع رشد زغال سنگ شده است، رشد سریع گاز طبیعی و انرژی های تجدیدپذیر بوده است.




1398/04/28
11:29:13
5.0 / 5
4514
تگهای خبر: انرژی , تولید , سوخت , گاز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز