وضعیت نامعلوم بازار نفت

وضعیت نامعلوم بازار نفت به گزارش خبرگزاری نفت و گاز این روزها قیمت نفت تحت تاثیر تنش بیش تر در روابط تجاری آمریكا و چین كه نگرانی ها نسبت به جنگ ارزی را برانگیخته، به ریزش سنگینی تن داده است؛ در این بین عربستان سعودی تلاش دارد با كاهش تولید وضعیت بازار را سر و سامان دهد اما همچنان بازار نفت در وضعیت بی ثباتی است.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، قیمت نفت چهارشنبه گذشته و همزمان با اقدام بانكهای مركزی در كاهش نرخ های بهره به منظور پشتیبانی از رشد اقتصادی، با دور جدیدی از سقوط سنگین روبرو شد. بانكهای مركزی هند، نیوزیلند و تایلند برای پشتیبانی از رشد اقتصاد و صادراتشان در مقابل نتایج جنگ تجاری آمریكا و چین، نرخ های بهره را كاهش دادند. این كاهش نرخ ها نشان داده است كه جنگ میان واشنگتن و پكن، اقتصاد جهان را تهدید می كند.
به اعتقاد تحلیلگران، تعرفه های بالاتر آمریكا روی واردات چین، هر دو اقتصاد را كند خواهد نمود اما دولت چین امكان دارد برای تلافی كردن تعرفه های آمریكا، ارزش یوان را ضعیف كند. ارزش یوان دوشنبه هفته پیش به پایین هفت یوان در مقابل هر دلار سقوط كرد كه از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ كم سابقه بود. با این وجود بانك مركزی چین فعلا از سقوط بیشتر ارزش یوان جلوگیری كرده چونكه ریسك فرار سرمایه ها را به همراه دارد.
نرسی قربان - كارشناس ارشد حوزه انرژی - درباره وضعیت فعلی بازار نفت به ایسنا اظهار داشت: كاهش تولید اوپك موضوعی بود كه قبلا بر سر آن تصمیم گیری شده بود بنابراین نمی توان اظهار داشت كه این مساله در شرایط فعلی تاثیر چندانی دارد.
وی با اشاره به تصمیم عربستان برای كاهش تولید، اظهار نمود: اخیرا عربستان اعلام نموده است كه با هدف افزایش قیمت ها قصد كاهش تولید خویش را دارد كه این مساله هم بستگی به واكنش بازار دارد.
این كارشناس حوزه انرژی با بیان این كه این مورد تا حدی باعث می شود تا افت شدید بازار برگردد، خاطرنشان كرد: نمی توان اظهار داشت كه این مساله باعث بالارفتن قیمت ها می شود چونكه عوامل دیگری همچون جنگ تجاری آمریكا و چین هم در این مساله تاثیر گذار است.
قربان با تاكید به این مورد كه اگر اختلافات آمریكا و چین افزایش یابد، رشد اقتصادی جهان گرفتار مخاطره می شود و تقاضا برای نفت كاسته می شود اما اگر وضعیت پایدار شود، احتمال افزایش قیمت نفت وجود دارد.
سرنوشت جنگ آمریكا و چین چه می شود؟
اما به علت اهمیت چین برای اقتصاد جهانی و به علت این كه ارزها روی هم تاثیر می گذارند و از آنجائیكه ارتباط میان دلار و یوان به سیاست پولی جهانی جهت می دهد، افت یكباره ارزش یوان فشار شدیدی را به سایر اقتصادهای نوظهور تحمیل كرد. شی جین پینگ، رئیس جمهور چین هیچ علامتی دال بر عقب نشینی نشان نمی دهد و ترامپ هم خویش را كنار كشیده و راه چندانی برای خروج از جنگ تجاری برای سران قدرتمندترین اقتصادهای جهان نمانده است.
نتایج این جنگ به سرعت گسترش پیدا می كند. چند روز از زمانی كه توییت ترامپ درباره وضع تعرفه های جدید روی واردات چین نگذشته است اما بانكهای مركزی گوناگونی در جهان كاهش نرخ های بهره را اعلام نموده اند. شاخص داوجونز اینداستریال هفته گذشته هفت درصد نزول كرد. نفت خام كاهش بهای بیشتری داشته و در اولین هفته اوت بیشتر از ۱۳ درصد افت كرد. در حقیقت نفت از اوج قیمتی كه در آوریل داشت، بیشتر از ۲۰ درصد سقوط كرده و روند نزولی پیدا كرده است.
نفت اما مشكلات خاص خویش را دارد و از یك سو با كندی رشد تقاضا و از جانب دیگر با رشد سریع عرضه مواجه می باشد. آمار اداره اطلاعات انرژی آمریكا كه رشد غیرمنتظره ذخایر نفت این كشور در هفته گذشته را نشان داد، سقوط قیمت ها را تشدید كرد. همینطور جنگ ارزی، تاثیر مستقیمی روی تقاضا برای نفت دارد. قوی تر شدن دلار، نفت را برای كشورهای دیگر گران تر می كند و روی مصرف كنندگان تاثیر فوری می گذارد. بنابراین است كه نفت با دلار رابطه معكوس دارد و گرانی دلار سبب كاهش قیمت آن می شود.
سد عربستان برای كاهش قیمت نفت
از جانب دیگر، عربستان سعودی به دنبال سقوط قیمت نفت به پایین ترین حد هفت ماه گذشته، با سایر تولیدكنندگان نفت درباره واكنش های احتمالی برای متوقف كردن این روند به رایزنی پرداخته است. یك مقام سعودی كه به علت محرمانه بودن مذاكرات مایل نبود نامش فاش شود، به بلومبرگ اظهار داشت: این كشور اجازه نخواهد داد قیمت نفت سقوط كند و همه گزینه های موجود را مورد بررسی قرار خواهد داد.
در هر حال، عربستان سعودی كه بزرگترین صادركننده نفت عضو اوپك است، تحت توافق كاهش تولید این گروه تولیدش را بیشتر از سقفی كه با تولیدكنندگان دیگر اوپك توافق كرده بود، كاهش داده است. اوپك، روسیه و شماری دیگر از كشورهای غیرعضو اوپك در قالب ائتلافی معروف به اوپك پلاس، ماه میلادی گذشته توافق كردند كاهش تولید ۱.۲ میلیون بشكه در روز را تا آخر سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ تمدید كنند.



1398/05/19
18:30:34
5.0 / 5
4420
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز