در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی حقوق هسته ای ایران مطرح شد
كمالوندی: گام های بعدی ایران در صورت عدم اقدام طرف های مقابل در راه می باشد
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز مراسم افتتاحیه دوره آموزشی حقوق هسته ای ۱۳ مهرماه ۱۳۹۸ با حضور مسؤلان و متخصصان حقوقی در سالن دكتر حسابی سازمان انرژی اتمی ایران برگزار گردید. این دوره كه بدنبال هماهنگی های بعمل آمده با اتحادیه اروپا برگزار می گردد به مدت ۵ روز ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، در افتتاحیه این دوره بهروز كمالوندی معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس، كیجو نوروانتو سفیر فنلاند در ایران و استفان كلمنت، رئیس هیئت اتحادیه اروپا در سازمان های بین المللی سخنرانی كردند.
در ابتدای این مراسم بهروز كمالوندی با تاكید بر برنامه همكاری بین ایران و اتحادیه اروپا، تمركز بر ایمنی هسته ای و پروژه های مربوطه و برگزاری ۳ دوره سمینار سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا تصریح كرد: باوجود تمامی معضلات و مشكلات، با هدف بهبود همكاری ها و تبادل اطلاعات در جهت اجرای پروژه های مربوط به ضمیمه سوم برنامه جامع اقدام مشترك(برجام) همكاری ها ادامه دارد.
وی برگزاری دوره های حقوقی و تخصصی را نقطه عطفی دانست و افزود: برگزاری این دوره ها در جهت تبادل اطلاعات حقوقی مربوطه بسیار مهم می باشد و بخصوص در ارتباط با مبحث حل معضل خلع سلاح بسیار حایز اهمیت می باشد.
معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس افزود: در سطح بین المللی حقوق هسته ای باید واجد الزاماتی به مثابه قانون اساسی جهانی باشد، بگونه ای كه برای همه كشورها حقوق و تكالیفی مشابه و بدون تبعیض قائل باشد. همچون این موارد خلع سلاح به عنوان خواسته جهانی است كه جهان را در ابهام و آینده تاریكی فروبرده است.
كمالوندی سپس اضافه كرد: شعار ما آن طوری كه رهبری معظم فرموده اند فناوری هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچكس است.
وی در ادامه تصریح كرد: با عنایت به تحولات اخیر، تصمیم ایران بر كاهش بخشی از تعهدات برجامی، پس از یك صبر استراتژیك یكساله در پاسخ به اقدام یك طرفه خروج آمریكا از توافق و بمنظور ایجاد توازن بین حقوق و تعهدات صورت گرفته است كه در صورت عملكرد مشابه طرف مقابل ایران آماده بازگشت بوده و در غیر اینصورت كاهش تعهدات، تداوم خواهد داشت.
دوره ۵ روزه حقوق هسته ای با سخنرانی هایی در حوزه حقوق هسته ای و مباحثی چون حفاظت در مقابل اشعه و ایمنی هسته ای، چارچوب های ملی و بین المللی ایمنی هسته ای، كنوانسیون حفاظت فیزیكی از مواد هسته ای، تهیه پیش نویس قوانین هسته ای، كنوانسیون های بین المللی و اصول مسئولیت در مبحث هسته ای، چرخه سوخت هسته ای و اقتصادی انرژی هسته ای ادامه خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، مدرسین دوره از صاحب نظران حقوق هسته ای در سطح آژانس بین المللی انرژی اتمی و اتحادیه اروپا برگزیده شده اند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب