قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی خبر داد؛

مکانیسم تهاتر برای واردات کالاهای مصرفی بخش کشاورزی

مکانیسم تهاتر برای واردات کالاهای مصرفی بخش کشاورزی به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: هفته گذشته طرح مکانیسم تهاتر در عرصه محصولات مصرفی کشاورزی نهایی و در سامانه جامع تجارت پیاده سازی شد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با رفع چالش تعهد ارزی اظهار داشت: مذاکرات زیادی انجام شده و در قسمت زیادی از محصولات به جز فولاد و پتروشیمی مبحث نهایی شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون مصوب شد تا ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان خرد در چارچوب شمش طلا صورت گیرد و بخشی از صادرکنندگان ارز را در این قالب به کشور بر می گردانند.
وی افزود: همینطور طرحی که در حوزه کشاورزی هفته گذشته نهایی و در سامانه جامع تجارت پیاده شد مبحث استفاده از مکانیسم تهاتر بود. بدین سان کالاهای مصرفی حوزه کشاورزی از سامانه ارزی ما خارج شد و واردکنندگان ارز را فقط در برابر دریافت ارز صادرکنندگان بخشی از محصولات کشاورزی می توانند دریافت نمایند. فهرست این محصولات بزودی در اختیار کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران قرار خواهد گرفت که به تمام تشکل ها اعلام گردد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی از نشست با کشاورزانی که بیشترین گروه صادراتی را به خود اختصاص داده اند، اطلاع داد و اظهار داشت: مقرر است نشستی در بانک مرکزی داشته باشیم و با همکاری معاونت ارزی و مجموعه های مرتبط ضمن تسهیل برگشت ارز حوزه کشاورزی، نرخ آن هم رقابتی و جذاب برای تولیدکنندگان این حوزه باشد.
رشد وزنی و ارزشی صادرات
پیمان پاک در ادامه به حجم صادرات بخش کشاورزی در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ اشاره نمود و اظهار داشت: در ۶ ماه نخست سال صادرات محصولات کشاورزی به لحاظ وزنی و ارزشی نسبت به مشابه سال قبل رشد داشت.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عموماً حجم صادرات حوزه کشاورزی در ۶ ماه دوم صورت می گیرد، افزود: امیدواریم رشد خوبی نسبت به سال قبل تجربه شود. تلاش می نماییم برگشت ارز تسهیل شود تا خود این امر هم تشویقی برای افزایش صادرات باشد.
پیمان پاک در پاسخ به احتمال حذف قانون رفع تعهد ارزی، اظهار داشت: این قانون مجلس شورای اسلامی بوده و دولت نمی تواند در اینباره کاری کند. تلاش ما باید در جهت تسهیل این روند باشد.


منبع:

1402/07/02
12:23:37
5.0 / 5
349
تگهای خبر: پتروشیمی , تجارت , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز