سازمان بورس:

۴ صنعت ۹۲ درصد از کل گاز تعلق گرفته به صنایع بورسی را مصرف کردند

۴ صنعت ۹۲ درصد از کل گاز تعلق گرفته به صنایع بورسی را مصرف کردند خبرگزاری نفت و گاز: صنایع فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای، 92 درصد از کل گاز تعلق گرفته به صنایع بورسی را مصرف کرده اند.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، آخرین گزارش اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد میزان مصرف ریالی و مقداری گاز صنایع مختلف بازار سرمایه در تیر ماه حاکی است: صنایع فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای، به ترتیب با ۳۸، ۱۹، ۱۸ و ۱۷ درصد، بیشترین سهم از مصرف ریالی انرژی گاز را در تیر ماه به خود اختصاص داده اند.
همچنین صنایعی مانند سیمان، آهک و گچ، فلزات اساسی و استخراج کانه های فلزی به ترتیب با ۲۷، ۱۴ و ۴ درصد کاهش در مقدار مصرف انرژی گاز نسبت به خرداد ماه همراه بودند. در این برهه زمانی، صنعت فلزات اساسی، سیمان، آهک و گچ و استخراج کانه های فلزی افت ۳۹، ۲۹ و ۱۳ درصدی را در میزان تولید نسبت به خرداد ماه به ثبت رساندند که این امر به کاهش مصرف انرژی گاز منجر گردید.
در بخش دیگری از این گزارش اعلام شده است: نرخ گاز مصرفی محصولات شیمیایی، استخراج کانه های فلزی و فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای در تیر ماه ۵، ۴ و ۴ درصد افزایش داشته است.

نرخ ریالی تامین گاز صنایع مختلف بازار سرمایه

طبق داده های این گزارش، در تیر ماه نرخ ریالی تامین گاز در صنعت عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم نسبت به سایر صنایع انرژی بر بازار سرمایه بسیار پایین و در مقابل صنعت فلزات اساسی از نرخ ریالی بالایی در تامین این انرژی برخوردار بوده است.
در خصوص علت پایین بودن نرخ ریالی تامین گاز برای صنعت نیروگاهی میتوان به مأموریت این صنعت در مورد تامین انرژی برق کشور و فروش آن به دولت با نرخ ۱، ۰۶۰ ریال (به ازای هر کیلووات ساعت) اشاره نمود.
افزون بر این، آمار موجود از مصرف ریالی گاز از آن حکایت می کند که صنعت فلزات اساسی در تیر ماه با کاهش مصرف انرژی گاز نسبت به خرداد ماه مواجه بوده و مصرف آن از ۳۲ هزار میلیاردریال به رقمی حدود ۲۵ هزار میلیاردریال رسیده است.
در مقابل نیز مصرف ریالی گاز محصولات شیمیایی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم و فرآورده های نفتی در تیر ماه افزایش داشت و رقم آن به ۱۵ هزار میلیاردریال رسید.
سیمان، آهک و گچ، استخراج کانه های فلزی و سایر صنایع پایین ترین میزان از مصرف ریالی گاز را در تیر ماه به خود اختصاص دادند.


در بخش دیگری از این گزارش، میزان مصرف مقداری انرژی گاز بررسی شده، بر این اساس صنعت عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب از بیشترین میزان مصرف گاز نسبت به سایر صنایع برخوردار بوده است. بعد از آن نیز فلزات اساسی، سیمان، آهک و گچ، محصولات شیمیایی و فرآورده های نفتی عنوان بیشترین مصرف مقداری گاز در تیر ماه را کسب کرده است.


صنایعی مانند فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای به ترتیب با ۳۸، ۱۹، ۱۸ و ۱۷ درصد دارای بیشترین سهم مصرف ریالی انرژی گاز در تیر ماه بوده اند و همینطور صنایع عرضه برق، گاز، بخاروآب گرم، فلزات اساسی و محصولات اساسی نیز از سهم بالایی در مصرف مقداری انرژی در بازه زمانی اعلام شده برخوردار بوده اند.



منبع:

1403/06/08
12:37:36
5.0 / 5
144
تگهای خبر: انرژی , برق , تولید , سوخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز