رشد 8 درصدی اقتصاد نیازمند 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید است

رشد 8 درصدی اقتصاد نیازمند 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید است به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، رییس اتاق تهران اظهار داشت: برای رسیدن به رشد 8 درصدی اقتصادی که هدف برنامه هفتم است، نیاز به 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در کشور برای هر سال داریم.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، محمود نجفی عرب امروز در بیست و یکمین نشست دوره دهم هیات نمایندگان اتاق تجاری تهران اظهار داشت: فعالان اقتصادی در طول زمان دارای یک جریان درآمدی و یک جریان هزینه ای هستند که در خیلی از موارد در یک بازه زمانی این دو مورد بر هم منطبق نبوده و دارای شکاف است.
رئیس اتاق تجاری تهران اضافه کرد: این در حالیست که در صورتیکه جریان درآمدی هزینه ها را پوشش ندهد لازم است این شکاف پر شود تا بنگاه های اقتصادی بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
وی به رشد ۸ درصدی اقتصاد اشاره نمود و اظهار داشت: برابر اعلام سازمان برنامه و بودجه برای رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصادی که هدف برنامه هفتم است، نیاز به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در کشور برای هر سال داریم. متأسفانه تامین این منابع برای کشور ممکن نبوده و میزان منابع تامین شده نیز قابل مقایسه با منابع سایر کشورها نیست.
نجفی عرب افزود: به عنوان مثال در سال ۲۰۲۳ کل تامین مالی انجام شده در اقتصاد ایران ۶۵ درصد تولید ناخالص داخلی برآورد شده است که این عدد در مقایسه با نسبت مزبور برای تعدادی از کشورهای گروه ۲۰ قابل قیاس نیست، به نحوی که تامین مالی ژاپن ۴۷۱، بریتانیا ۴۶۶، کره جنوبی ۳۳۲، آمریکای شمالی ۲۹۶ و چین ۱۸۵ درصد تولید ناخالص داخلی آن کشور است.
وی اضافه کرد: ظرفیت محدود تامین منابع مالی در اقتصاد ایران به خودی خود دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر و رشد سرمایه گذاری در بخش اقتصادی ملی با مشکل مواجه کرده است.
نجفی عرب اشاره کرد: حوزه اصلی تامین مالی در بیشتر کشورها بوسیله بازار بورس، تسهیلات بانکی، منابع خارجی و منابع داخل بنگاه ها و منابع شخصی و پس انداز شخصی برای بخش دولتی و هزینه عمرانی دولت ها بیمه و سایر راه حل ها به دست می آید در صورتیکه در ایران بنا بر اعلام رییس کل بانک مرکزی در همایشی سهم تامین مالی به شرح زیر بود سهم شبکه بانکی معادل ۹۲ درصد کل تامین مالی است که نشان دهنده بانک محور بودن تامین مالی کشور است.
وی اظهار داشت: به علاوه نظام بانکی خود نیز گرفتار انحراف در تامین مالی است به نحوی که در ۶ ماهه گذشته حدود ۱۲۰۰ همت خلق نقدینگی در اقتصاد کشور انجام شده است که از این مقدار ۶۵۰ همت به بنگاه های تولیدی اختصاص یافته و مابقی در اختیار دولت و بقیه بخش ها قرار گرفته که ناشی از فشار تامین مالی دولت به خاطر کسری بودجه بوده است.


منبع:

1403/08/29
12:53:48
5.0 / 5
39
تگهای خبر: تولید , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز