دشت های آبی بوشهر هر روز تشنه تر از روز گذشته

دشت های آبی بوشهر هر روز تشنه تر از روز گذشته خبرگزاری نفت و گاز: بوشهر- مدیرعامل شركت آب منطقه ای استان بوشهر اظهار داشت: خشكسالی های متوالی، برداشت بی رویه از منابع آبی، بارندگی های كم با پراكنش نامناسب زمانی و مكانی، نبود سازهای آبخیزداری و ذخیره آب كافی سبب شده تا دشت های این استان یكی بعد از دیگری ممنوعه و بحرانی اعلام شود.


شاپور رجایی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: هم اكنون از مجموع 16 دشت آبی موجود در استان بوشهر چهار دشت ممنوعه بحرانی، 6 دشت ممنوعه و 2 دشت دیگر هم مراحل اعلام ممنوعیت آنها در دست پیگیری است.
وی افزود: اخیرا چهار دشت آبی و محدوده مطالعاتی بوشكان، دهرود، تنگ ارم و جم و ریز در استان بوشهر ممنوعه بحرانی اعلام شده است.
رجایی یادآورشد: دشت بوشكان نخستین محدوده ممنوعه استان بوشهر است كه از سال 1390 تا 1395 ممنوعه بود و درسال 1396 هم وزارت نیرو برای بار دوم تا سال 1401 به مدت پنج سال ممنوعیت این دشت با وضعیت بحرانی تمدید كرده است.
وی بیان كرد: همینطور 6دشت آبی دیر كنگان، دشت پلنگ، چاهگاه، مند، خورموج و باغان در استان بوشهر هم ممنوعه است.
رجایی خاطرنشان كرد: علاوه براین محدوده های دالكی - شبانكاره و دشت اهرم هم مراحل اعلام ممنوعیت آنها در دست اجراست.
وی در باره دشت های ممنوعه بحرانی بیان كرد: در صورت استمرار افت كمی و كیفی آب زیرزمینی و نشست و فرونشست زمین دشت های ممنوعه به محدوده های ممنوعه بحرانی تبدیل می شوند.
رجایی در باره دشت های ممنوعه اظهار داشت: در صورتی كه در جریان افت سطح آب زیرزمینی، سفره آب از حالت تعادل خارج و افت كیفیت رخ دهد منطقه مربوطه ممنوعه اعلام می گردد.
وی خاطرنشان كرد: با این وضعیت درسال 1397همه دشت های استان بوشهر بجز محدوده های ساحلی شامل دیلم، گناوه، بوشهر و دلوار ممنوعه و ممنوعه بحرانی خواهد شد.
رجایی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سال 1395 حدود 984 میلیون متر مكعب آب برای مصارف مختلف استان از منابع سطحی، زیرزمینی و آب شیرین كن ها در این استان برداشت شده است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان بوشهر بیان كرد: از این میزان 108 میلیون متر مكعب از استان های مجاور و 876 میلیون متر مكعب تولید و برداشت از منابع داخل استان بوشهر انجام شده است.
وی اضافه كرد: جدای از محدوده جغرافیایی و سیاسی تولید حدود 495 میلیون متر مكعب از منابع زیرزمینی، 447 میلیون متر مكعب از منابع سطحی، رودخانه ها و سدها و 42 میلیون مترمكعب ازراه نمك زدایی آب دریا تولید و برداشت آب در استان بوشهر صورت می گیرد.
رجایی درباره نوع مصرف آب در استان بوشهر اظهار نمود: 808میلیون مترمكعب معادل 82.1درصد از آب تولیدی استان در بخش كشاورزی مصرف می گردد.
وی افزود: همینطور 116میلیون مترمكعب معادل 11.6درصد در بخش شرب و خدمات و60 میلیون مترمكعب معادل 6.1درصد در بخش صنعت مصرف می گردد.
رجایی با اشاره به اختصاص حجم قابل توجهی از آب تولیدی استان بوشهر به بخش كشاورزی اظهار داشت: باید هدف گذاری به سمت و سویی باشد كه حداقل 140میلیون مترمكعب از حجم برداشت آب كشاورزی از منابع زیرزمینی استان كاهش یابد.
وی ادامه داد: در هر صورت سهم بخش كشاورزی از كل آب برداشتی نباید از70 درصد عبوركند این در شرایطی است كه در زمان حاضر سهم برداشت ازمنابع زیرزمینی در محدوه استان بوشهر 490 میلیون مترمكعب معادل 57درصد و از منابع آب سطحی 369 میلیون مترمكعب است.
وی افزود: در این شرایط برداشت آب از منابع سطحی باید 60 و ازمنابع زیرزمینی باید به 40 درصد برسد.
رجایی اظهار داشت: این مهم با تكمیل و بهره برداری از سدهای بزرگ مخزنی در دست اجرا و مطالعه در استان بوشهر و همزمان اعمال شرایط سختگیرانه بر برداشت از منابع زیرزمینی، توقف برداشت مازاد چاه های دارای پروانه مجاز و حذف برداشت چاه های غیر مجاز تحقق می یابد.
6047/6043**


1396/12/16
18:21:06
5.0 / 5
4660
تگهای خبر: تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز