ناامیدی صنعتگران صنایع در آذر نیمه تعطیل شدند
خبرگزاری نفت و گاز: قطعی گسترده برق هزینه های بسیاری را بر شرکتها تحمیل کرده است و خیلی از شرکتها در آذرماه نیمه تعطیل بوده اند و با ظرفیت پایین ساخته اند.
به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در آذر ۱۴۰۳، معادل ۴۳.۹ محاسبه شده که کمترین مقدار از اردیبهشت ماه است و بعد از تعدیل فصلی نیز این شاخص ۴۵.۵ برآورد شده که کمترین مقدار از تیرماه شمرده می شود.
بر همین اساس مشکلات اصلی از دید تعدادی از فعالان اقتصادی در آذر ۱۴۰۳ به شرح زیر است؛
- قطعی گسترده برق هزینه های بسیاری را بر شرکتها تحمیل کرده است و خیلی از شرکتها در آذرماه نیمه تعطیل بوده اند و با ظرفیت پایین ساخته اند.
- حذف ارز نیمایی و همین طور زمان بر بودن پروسه اختصاص ارز از طرف وزارت صمت و بانک مرکزی، از جانب دیگر قطعی های برق و گاز سبب شده تا خیلی از شرکتها متضرر شوند و برای کاهش هزینه ها ناچار به تعدیل نیروی انسانی شوند.
- اختصاص ناعادلانه تسهیلات و کمبود شدید نقدینگی و پیش بینی ناپذیری اقتصاد، خیلی از شرکتها را در آستانه تعطیلی قرار داده است.
- افزایش شدید نرخ ارز بر کمبود مواد اولیه اثر گذاشته و باتوجه به مشکلات تامین منابع مالی، مواد اولیه خارجی را بسیار گران کرده و پروسه تولید بسیار هزینه بر شده است.
- حذف ارز نیمایی هزینه تولید را برای شرکتها افزایش داده است و هم زمان به سبب افزایش نرخ ارز و تورم بالای نهاده ها انتظار افزایش قیمت های فروش برای ماه های آینده وجود دارد.
- فعالان اقتصادی باتوجه به شرایط تورمی نرخ ارز و نااطمینانی و ریسک های بازار، انتظارات منفی و ناامیدی بیشتری نسبت به ماه های آینده دارند.
- تعدادی از شرکتها در پروسه ترخیص واردات مواد اولیه در گمرک مشکلات زیادی دارند.
- پروسه ثبت سفارش مواد اولیه در سامانه با چالش های زیادی هم راه است، همین طور عدم ارائه تسهیلات و اختصاص ناعادلانه تسهیلات، و بی ثباتی نرخها و نرخ ارز شرکتها را با کمبود منابع مالی برای ادامه کارها روبرو کرده است.
منبع: خبرگزاری نفت و گاز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب