ظرفیت 2 میلیارد دلاری بازار صادرات سیم و كابل

ظرفیت 2 میلیارد دلاری بازار صادرات سیم و كابل به گزارش خبرگزاری نفت و گاز رئیس انجمن سیم و کابل سندیکای صنعت برق اظهار داشت: ظرفیت بازارهای صادراتی ایران در حوزه سیم و کابل ۲ میلیارد دلار در سال است و پیشبینی می نماییم که فقط عراق به تنهایی تا ۲۰ سال آینده برای بازسازی زیرساخت ها به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار کابل نیاز داشته باشد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، علیرضا کلاهی امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه بازار مهم ما عراق است، ترکیه در زمینه صادرات کابل و مس هوشمندانه عمل می کند و هیچ گاه ما را به بازار خود راه نمی دهد و ما هم اکنون با کشورهای ترکیه و عربستان رقابت می نماییم، اضافه کرد: در مورد بازار عراق هم باید اظهار داشت که این کشور به خاطر تهدیدهای آمریکا برای واردات از ایران تا حدی کند شد که امیدواریم با آمدن دولت بایدن، فضا برای ما باز شود.
رئیس انجمن سیم و کابل سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه ما هم پیشنهاداتی برای وزارت نیروی عراق ارسال کردیم که کارها را در چارچوب EPCF انجام دهیم، اظهار نمود: مهم ترین بازارهای صادراتی کابل ایران، افغاستان، ترکمنستان، عمان و حتی عربستان که بزرگترین سازنده کابل منطقه است را تشکیل می دهد، اما در دوران تحریم محدود شدیم و بعضی از کشورها از دست رفتند.

کلاهی درباره صادرات گاز به عراق و فعالیتهای ترکیه برای تأمین برق و تجهیزات مورد نیاز نیروگاهی این کشور اظهار داشت: اگر رابطه دو کشور به هم بخورد، با عنایت به این که بخشی از پروژه ها در ارتباط با رابطه های سیاسی دو کشور است، بازار ما هم گرفتار مشکل می شود. البته پشتیبانی دولت و سفارت ایران در بغداد کمک بسیاری برای حضور ما در بازار عراق بوده است.

وی با اشاره به اینکه در ساختار اقتصادی ایران و بین غول های دولتی و خصولتی که مواد اولیه صادر می کنند برند بودن کار آسانی نیست، اظهار نمود: طی ۱۵ سال کار متمرکز در بازارهای صادراتی توانستیم موفقیت خوبی را برای صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا داشته باشیم.

رئیس انجمن سیم و کابل سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۴در دوران اوج رشد اقتصادی و زمانی که بازارهای داخلی را داشتیم ریسک جنگ و تخفیف حضور در بازار عراق را پذیرفتیم چونکه پیشبینی می کردیم که سیکل بودجه های عمرانی در ایران سینوسی است و رقم ثابتی ندارد، خاطرنشان کرد: بنا بر این عاقلانه نبود که همه تخم مرغ ها را در سبد ایران قرار دهیم، به سختی راه ها را یاد گرفتیم و توانستیم برندسازی کرده و رضایت و اطمینان مشتریان را جلب نماییم و نتیجه آنرا هم در سه سال گذشته می بینیم.

کلاهی با تکیه بر اینکه تحریم ها منجر به توقف زیادی در کار ما شد ضمن اینکه صدمه های زیادی هم از قبل خودتحریمی ها دیدیم، اظهار نمود: در بعضی پروژه ها در کشور عراق دریافت پول به ۲۷۰ روز هم رسید و ما در رقابت با رقبای عربستانی و ترکیه ای که از بهره های پایین برخوردار می باشند، شرایط سختی داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در ایران تولید هیچ مزیتی نسبی جز انرژی و مواد اولیه ندارد، خاطرنشان کرد: البته در یک صنعت هایتک طراحی و فرایند ساخت ارزش افزوده بوجود می آورد بنا بر این ما از یارانه انرژی برخوردار نیستیم. به لحاظ مزیت مواد اولیه هم بابت سیاست های غلط اقتصادی در پله اول متوقف می شویم.

رئیس انجمن سیم و کابل سندیکای صنعت برق با تکیه بر اینکه باوجود پیشنهاداتی که برای لغو معافیت مالیاتی مواد خام داده شده هنوز ابتر مانده و سبب شده که صادرکننده به جای در اختیار قرار دادن مواد اولیه به تولیدکننده صادرات را ترجیح بدهد، تصریح کرد: پیشنهاد ما این بود که به صنایع بالادستی حکم کنند به جای قیمت گذاری دستوری در مقابل یارانه اولیه، صنایع را به صورت اعتباری در اختیار قرار دهند که اگر این اتفاق بیفتد کاهش قیمت ۱۰ درصدی پیشبینی می شود و هزینه به سمت هزینه تولید و کاهش تولید بیشتر شده و موانع رقابتی در بازار صادراتی برطرف می شود.

کلاهی با اشاره به اینکه سهم برق در سبد انرژی دنیا رو به افزایش است و بازار کابل رو به رشد خواهد بود، اظهار داشت: اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۴۰ باید یک تریلیون یورو در زیرساخت برق سرمایه گذاری کند که ۱۵ درصد آنرا کابل تشکیل می دهد. همینطور احتیاج به سیم در صنعت خودرو رو به افزایش است و الان از ۱۰ کیلو به ۴۰ کیلو رسیده است.




منبع:

1399/10/23
12:17:44
0.0 / 5
1178
تگهای خبر: انرژی , برق , تحریم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز