سیاست نفتی اوپك پلاس بدون تغییر ماند

سیاست نفتی اوپك پلاس بدون تغییر ماند خبرگزاری نفت و گاز: کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در نشست روز چهارشنبه برای تغییر سیاست تولید نفت سفارش ای مطرح نکرد که نشان دهنده رضایت تولیدکنندگان از کاهش تولید عمیق برای پایین بردن سطح ذخایر جهانی است.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، اوپک پلاس در اطلاعیه ای بعد از این جلسه که به صورت مجازی برگزار شد، اعلام نمود کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس نسبت به احیای بازار نفت در سال ۲۰۲۱ خوش بین است.

آمریتا سن، یکی از موسسان شرکت "انرژی اسپکتس" در این زمینه اظهار داشت: بااینکه ذخایر نفت به سرعت در حال کاهش است اما بازار توزیع آهسته تر واکسن را پیش بینی کرده و این روند بهبود ممکنست زودهنگام باشد.

کمیته اوپک پلاس هیچ اشاره ای به تغییر سیاست تولید نکرد. طبق توافق ماه گذشته، تولید بیشتر اعضای این گروه در فوریه ثابت خواهد ماند اما عربستان سعودی تولیدش را در فوریه و مارس به میزان یک میلیون بشکه در روز می کاهد.

دیدار بعدی کمیته اوپک پلاس سوم مارس برگزار می گردد و متعاقب آن، نشست وزیران این گروه برای تصمیم گیری درباره سیاست تولید برگزار می شود.

کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در بیانیه منتشره بعد از این دیدار بدون این که تغییری در توافق کاهش تولید اوپک پلاس سفارش کند، اعلام نمود ذخایر نفت به مدت پنج ماه متوالی کاهش پیدا کرده و پیشرفت مداوم در کشورهای در حال توسعه و بکارگیری واکسنهای ویروس کرونا امیدهایی را برای اقتصاد جهانی به وجود آورده است.

در این بیانیه تاکید گردیده است بااینکه چشم انداز اقتصادی و تقاضا برای نفت در ماههای آتی نامعلوم می ماند اما عرضه تدریجی واکسنها در سراسر جهان، عامل مثبتی در ادامه سال است و تقاضا برای نفت و اقتصاد جهانی را تقویت می کند. این کمیته به همه کشورهای شرکت کننده در پیمان نفتی یادآوری کرد باتوجه به شرایط مبهم بازار مراقب و انعطاف پذیر باشند و به تعهداتشان پایبند بماند.

نفت به مدد محدودیت عرضه کم سابقه اوپک پلاس از رکورد تاریخی پایینی که سال قبل به آن سقوط کرده بود، بهبود یافته و قیمت نفت برنت از شروع نوامبر ۶۰ درصد رشد کرده است. شاخص نفت برنت بعد از این جلسه به روند صعودی خود ادامه داد و تا مرز ۵۹ دلار در هر بشکه پیش رفت که بالاترین قیمت از فوریه سال ۲۰۲۰ به این طرف بود.

نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس یک ساعت و نیم زمان برد و در جریان این دیدار، هیچ یک از تلخیهایی که مذاکرات اوپک پلاس در چند ماه گذشته را با چالش روبرو کرده بود، مشاهده نشد. در مذاکرات قبلی تعدادی از کشورها نظیر روسیه و امارات متحده عربی خواهان تسهیل سریعتر محدودیت عرضه بودند در صورتیکه عربستان سعودی، الجزایر و سایرین که نگران نتایج جهش ابتلای کووید ۱۹ بودند با این پیشنهاد مخالفت کرده بودند.

اوپک، روسیه و هشت تولیدکننده دیگر در قالب گروه اوپک پلاس در حال تسهیل محدودیت عرضه ۹.۷ میلیون بشکه در روز هستند که در ماه مه سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشتند. این گروه در ژانویه محدودیت عرضه خودرا به ۷.۲ میلیون بشکه در روز تسهیل کرد که معادل هفت درصد از تقاضا قبل از شیوع ویروس کرونا بود.

یک نماینده اوپک پلاس به پلاتس اظهار داشت: اعضای اوپک پلاس انتظار دارند اگر از تحولات بازار غافلگیر نشوند، سهمیه محدودیت عرضه در آوریل یک دور دیگر تسهیل شود.

بر اساس گزارش پلاتس، این گروه تسهیل محدودیت عرضه به ۵.۸ میلیون بشکه در روز تا اواسط سال ۲۰۲۱ را هدف گرفته است.





منبع:

1399/11/16
23:55:44
0.0 / 5
1287
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز