دست و پا زدن بایدن برای پایین بردن قیمت بنزین

دست و پا زدن بایدن برای پایین بردن قیمت بنزین جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با انتقادات زیادی به علت افزایش قیمت بنزین روبرو شده اما در کوتاه مدت نمی تواند کار چندانی برای پایین بردن قیمتها انجام دهد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، رئیس جمهور آمریکا در کوتاه مدت سه گزینه برای تاثیرگذاری روی قیمتهای بنزین دارد: نخست اینکه ضد یک کشور تولیدکننده نفت بزرگ اعلام جنگ کند. بعد از اینکه عراق در سال ۱۹۹۰ به کویت حمله کرد، قیمت نفت افزایش پیدا کرد و بعد از اینکه آمریکا اعلام نمود ائتلافی را برای بیرون کردن عراق از کویت فرماندهی خواهد کرد، افزایش بیشتری پیدا کرد و نتیجه آن شوک قیمت نفت سال ۱۹۹۰ بود. این افزایش قیمت موقتی بود چونکه عملیات نظامی طولانی نشد اما هر گونه اقدام نظامی که تأثیر فوری روی یک عرضه کننده بزرگ داشته باشد، می تواند به سرعت قیمت نفت و متعاقبا قیمت بنزین را تغییر دهد.

دوم اینکه رئیس جمهور آمریکا می تواند با تغییر مالیاتهای بنزین، قیمت بنزین را تغییر دهد اما این گزینه هم بعید است. مالیات بنزین فدرال ۱۸.۴ سنت در هر گالن است و از سال ۱۹۹۳ افزایش پیدا نکرده است. افزایش مالیات بنزین از لحاظ سیاسی اقدام دشواری خواهد بود ازاین رو این یک مکانیزم ممکن برای افزایش قیمت بنزین است اما مکانیزم محتملی نیست.

مگر اینکه مالیات بنزین کاهش داده شود. دو گزینه قبلی معمولاً به افزایش قیمت بنزین منجر می شود. اما گزینه سوم که رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته اعلام کرد، آزادسازی نفت از ذخایر نفت استراتژیک است. جو بایدن هفته گذشته اعلام نمود به منظور پایین بردن قیمت بنزین، ۵۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت استراتژیک برداشت می کند.

ذخایر نفت استراتژیک آمریکا با ظرفیت نگهداری مجاز ۷۲۷ میلیون بشکه، بزرگترین ذخایر نفت استراتژیک جهان است. این ذخایر در غارهای نمکی زیرزمینی در خط ساحلی خلیج مکزیکو نگهداری می شوند. تصمیم برای آزادسازی نفت از ذخایر نفت استراتژیک تحت قانون سیاست و حفظ انرژی، تحت اختیارات رئیس جمهور است و در شرایط اضطراری، نفت از این ذخایر برداشت می شود.

هدف از ایجاد این ذخایر، استفاده در شرایط اضطراری و در صورت قطع واردات نفت به آمریکاست. نکته جالب درباره واژه اضطراری این است که ذخایر نفت استراتژیک معمولاً برای اهداف سیاسی مورد استفاده قرار گرفته اند و سیاستمداران از افزایش قیمتها بارها و بارها بعنوان بهانه ای برای برداشت از ذخایر نفت استراتژیک بهره برده اند.

در هر صورت برداشت از ذخایر نفت استراتژیک می تواند تأثیر موقتی بر قیمتهای بنزین داشته باشد البته تا وقتی که عامل اصلی بالا رفتن قیمتها، کمبود عرضه نفت باشد.

تولید نفت آمریکا از زمان شیوع کووید ۱۹ حدود ۱۱ میلیون بشکه در روز در مقایسه با رکورد ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ بوده است. انتظار می رود تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۲۲ با بازگشت شرکتهای حفاری، به ۱۱.۹ میلیون بشکه در روز رشد کند. هرچند دورنمای تولید نفت آمریکا افزایش تولید در سال آینده را نشان داده است اما همچنان کمتر از رکورد تولیدی است که در سال ۲۰۱۹ داشت.

آموس هوچ اشتاین، مشاور ارشد امنیت انرژی جهانی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه CNBC اظهار داشت: آمریکا آماده است حتی میزان بیشتری نفت از ذخایر نفت استراتژیک آزاد کند. آمریکا به اندازه کافی نفت دارد تا نفت بیشتری عرضه نماید. ۳۲ میلیون بشکه از ۵۰ میلیون بشکه نفت در چارچوب سواپ از ذخایر استراتژیک آزاد خواهند شد و در مقطع دیگری باید به ذخایر برگردانده شوند.

این اظهارات در آستانه نشست وزیران اوپک پلاس مطرح شده که مقرر است طی آن درباره برنامه افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز در ژانویه، توقف آن یا حتی کاهش تولید تصمیم گیری شود. همینطور این اظهارات در حالی مطرح شده که اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام نمود قوانین اخیر و آزادسازی ذخایر نفت استراتژیک میزان این ذخایر را تا سال ۲۰۳۲ نصف خواهد نمود.

برداشت از ذخایر شامل ۸۷.۶ میلیون بشکه تحت قانون زیرساخت و مشاغل بین سال ۲۰۲۸ تا ۲۰۲۳ و ۱۶۰ میلیون بشکه تحت قانون ترمیم حمل و نقل جاده ای و قانون بودجه دو حزبی است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام نمود اگر سطح ذخایر نفت استراتژیک تا سال ۲۰۳۲ واقعا نصف شود، به پایین ترین سطح از مارس سال ۱۹۸۳ نزول خواهد نمود.





منبع:

1400/09/09
23:23:25
5.0 / 5
872
تگهای خبر: انرژی , اوپك , بنزین , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز