مورا:

برجام تنها راه رسیدگی به مساله برنامه هسته ای ایران است

برجام تنها راه رسیدگی به مساله برنامه هسته ای ایران است خبرگزاری نفت و گاز: به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت وگویی با تکیه بر اینکه احیای برجام تنها راه اتحادیه اروپا برای رسیدگی به مساله برنامه هسته ای ایران است، درعین حال اظهار داشت که فعلاً چارچوبی برای این کار وجود ندارد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از نشریه آلمانی اینترناتسیونال پولیتیک، انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکره کننده ارشد این نهاد اروپایی در مذاکرات وین در گفتگو با این نشریه در پاسخ به این سؤال که جنگ اکراین چه تاثیری بر سیاست های اتحادیه اروپا در برابر منطقه و شمال آفریقا دارد، اظهار داشت: ایران طی چند سال گذشته روابط نظامی بسیار قوی ای با روسیه شکل داده است؛ این رابطه بعد از آغاز جنگ ضد اکراین، شدت یافته است. این مورد بر مشکلاتی که ما بر سر دیگر مسائل با ایران داریم، می افزاید.
مورا در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه با عنایت به بروز ناآرامی های اخیر در ایران و تلاشهای اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته ای، وضع فعلی امور در این رابطه چگونه است، با مطرح کردن ادعاهایی در رابطه با امور داخلی ایران به ناآرامی های بوجود آمده پس از فوت مهسا امینی اشاره نمود و آنرا بر تعیین جایگاه ایران موثر دانست.
این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران تجمعات مسالمت آمیزی که به دنبال فوت مهسا امینی در کشور برگزار شد را نمایانگر روحیه همبستگی و همدردی مردم ایران با یک دختر جوان هم وطن توصیف کرده که بواسطه دخالت عناصر تروریستی به خشونت کشیده شد و هیچ کشور مسئولی نمی تواند اجازه دهد امنیت و نظم عمومی با رفتار خشونت آمیز و غیرقانونی به خطر بیفتد.

این دیپلمات ارشد اروپایی روابط ایران با روسیه را هم مهم دانست و نسبت به تعاملات نظامی دو کشور بخصوص نقل و انتقالات پهپادی ابراز نگرانی کرد و توقف آنرا لازم دانست.
تکرار ادعای غرب در خصوص حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اکراین در حالی مطرح می شود ایران اعلام نموده است قویا مخالف گسترش ناتو و استمرار جنگ در اکراین و مخالف تهدید حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهاست و تابحال هم سند و مدرک موثقی در رابطه با این ادعا به طرف ایرانی عرضه نشده و جمهوری اسلامی ایران همانگونه که از کانال های مختلف دیپلماتیک به طرف اوکراینی منعکس کرده، آماده برگزاری دور دوم گفتگوهای تیم های فنی و کارشناسی دو کشور است.

بنا بر گزارش این نشریه آلمانی، مورا در ادامه اظهاراتش مطرح کرد: مبحث سوم برجام[توافق هسته ای] است. ما از پاییز گذشته متن توافق را آماده کرده ایم اما ایرانیان گفتند که اول می خواهند مسائل پادمانی را با آژانس بین المللی انرژی اتمی حل کنند. اگرچه، هیچ چیزی به آنها عرضه نکرده اند و هیچ پاسخی به آژانس نداده اند. خلاصه، آنها طوری رفتار نکردند که انگار واقعا برجام را می خواهند. احیانا هم اکنون بیشتر به احیای برجام تمایل دارند چون گرفتار این طوفان هستند فکر می کنند که آسان ترین راه برای بیرون رفتن از آن برجام است اما صراحتا می گویم که هم اکنون چارچوبی برای انجام دادن این کار وجود ندارد.
مورا همینطور در اینباره اظهار داشت: ما هنوز بر این باوریم که برجام تنها راه رسیدگی به مساله هسته ای ایران است، تنها راه ممکن برای ماست. ما می خواهیم برجام را روی میز نگه داریم اما در عین حال، با ایرانیان گفتگو می نماییم، به اوکراینی ها کمک می نماییم تا با ایرانی ‎ها و بقیه گفتگو کنند تا عرضه پهپادها متوقف شود. اما این کار دشواری است، چونکه قدرت های گوناگونی در این حوزه نقش دارند و یکی از آنها بسیار مایل است که با روسیه روابط نظامی داشته باشد. وضعیت بسیار بدی است. ما تمامی کانال ها را باز نگه می داریم اما دشوار می باشد.
این در حالی است که مقامات ایرانی از ماه سپتامبر سال قبل میلادی، آماده احیای برجام و بازگشت همه طرفها به توافق بوده اند، اما رویکرد دوگانه آمریکا و متعاقبا محاسبات غلط آنها در مورد اغتشاشات اخیر داخلی در ایران، سبب ایجاد وقفه در توافق شد.

بنا بر گزارش نشریه اینترناتسونال پولیتیک، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همینطور در پاسخ به این سؤال که آیا به صورت کلی تمرکز اتحادیه اروپا در زمینه سیاست هایش در برابر خاورمیانه و شمال آفریقا معطوف به ایران شده است، اظهار داشت: کاملا. اگر به غرب تر نگاه کنید، وضعیت سوریه مشخص است و ما راهکاری سیاسی در چشم انداز نداریم. وضعیت انسانی درحال بدتر شدن است. در عین حال ما درحال بررسی تحرکات خلیج فارس هستیم. وقتی می گویم خلیج فارس، منظورم دو طرف خلیج فارس است. تحولات نگران کننده ای به علت خصومت های ایرانی-سعودی وجود دارد. از ما بعنوان اتحادیه اروپا به علت گفتگو با ایرانیان انتقاد می شد اما به تازگی به نداشتن گفت وگوی کافی با ایران متهم می شویم. تمرکز اصلی، همان گونه که در شراکت راهبردی مان با خلیج فارس در مه ۲۰۲۲ اعلام شد، فقط مساله وجود یک راهبرد مشخص نمی باشد. اگر در این بخش از خاورمیانه مناقشه ای وجود داشته باشد، اوضاع می تواند بسیار به ضرر اتحادیه اروپا شود. ما ترجیح می دهیم که روی این مورد تمرکز نماییم و با تمامی کشورها در این حوزه تعامل نماییم.



1401/12/13
09:17:28
5.0 / 5
374
تگهای خبر: انرژی , خاورمیانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز