عضو اتاق ایران اعلام كرد؛

قاچاق فرش افغانستان به ایران

قاچاق فرش افغانستان به ایران به گزارش خبرگزاری نفت و گاز، رییس کمیسیون فرش اتاق ایران اظهار داشت: هم اکنون فرش افغانستانی در نمایشگاه های ایران عرضه می شود یا عرضه فرش قاچاق در بازار و رسانه های اجتماعی به انجام می رسد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از مهر، مرتضی حاجی آقامیری، رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران در آغاز نشست کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران با اشاره به مسئله قاچاق فرش به ایران، اظهار داشت: قاچاق فرش افغانستان به ایران به تولید و بازار فرش دستباف ایران لطمه جدی می زند و برای همین کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران و تشکل های صنفی حوزه فرش در نشستی مشترک با پلیس امنیت اقتصادی می خواهند به چاره ای عملیاتی برای جلوگیری از قاچاق به کشور برسند.
حاجی آقا میری افزود: هم اکنون فرش افغانستانی در نمایشگاه های ایران عرضه می شود یا عرضه فرش قاچاق در بازار و رسانه های اجتماعی به انجام می رسد. البته تشکل های صنفی اهتمام بر شناسایی این مسئله کرده ولی نیازمند همکاری با پلیس امنیت اقتصادیست.
سرهنگ حسن ولی، رییس اداره مبارزه با قاچاق سازمان یافته و حفظ منابع ملی نیز هم اظهار داشت: باید برای حل مسئله قاچاق فرش به ایران چاره اندیشی نماییم و دراین زمینه آماده همکاری با بخش خصوصی و فعالان حوزه فرش هستیم. همین طور برای برخورد بازدارنده در این زمینه با همه سیاست گذاران همکاری می نماییم.
علانور توکلی، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران نیز در این جلسه اشاره کرد: در جنگ نابرابر اقتصادی فرش افغانستانی برنده است نه فرش ایرانی. کالای قاچاق در گذشته بصورت زیرزمینی فروش می رفت؛ ولی الآن این فرش در بازار بصورت علنی عرضه می شود. اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران بارها در نشست هایی که برگزار کرده به این مسئله اشاره کرده ولی درنهایت برخوردی صورت نگرفته است.
به گفته توکلی، صنف فرش دستباف آماده است اطلاعات این افراد را در اختیار نهادهای قانونی قرار دهد. این فرش های قاچاق شده نه کیفیت برتری نسبت به فرش ایرانی دارند و نه هنری خاص؛ تنها مزیت آن، رنگ و نقشه به روز ولی باکیفیت و قیمت پایین است.
بعد از آن سرهنگ نوذری، رییس اداره نظارت بر صادرات و واردات کالا اظهار داشت: پلیس تخصصی در عرصه امنیت اقتصادی و در راستای پشتیبانی از اقتصاد و تولید ملی فعالیت می کند. به هر حال قاچاق به تولید کشور ضربه می زند و ما از شهرهای مختلف آمارهایی داریم. در این راه به همکاری با اتحادیه صنفی نیاز داریم.
او اشاره کرد: تیم ما آماده همکاری تخصصی در شناسایی فرش، محل تولید و غیره است. باید مبارزه با قاچاق فرش هدفمند باشد. این که سرشبکه اصلی چه کسانی هستند؟ آیا قاچاق سازمان یافته است یا نه و در نهایت به اطلاعات و تعامل با فعالان این حوزه نیازمند هستیم.
در ادامه این جلسه عنوان شد در شناسایی مسئله قاچاق، مبدأ و شناسایی آن در بازار باید به امنیت بازار هم توجه گردد. برای همین اتحادیه ها ابتدا به فروشنده ها و مردم اطلاع رسانی کنند و مرحله بعدی برخورد قهری باشد.
در ادامه عنوان شد که اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران آماده همکاری با پلیس امنیتی اقتصادیست و می توان دراین زمینه آموزش هایی هم به فعالان اقتصادی و مردم داد. اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران اطلاعات دقیقی دراین زمینه دارد و البته پلیس هم می تواند این اطلاعات را در نهایت بوسیله رسانه های عمومی به مردم برساند.
بعد از آن حامد چمن رخ، نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران اظهار داشت: ما اطلاعات کاملی از قاچاق فرش داریم. این شناخت از مبدأ یعنی از تولید تا تولید کننده ها تا ورود آن به مشهد داریم و این افراد شناسایی شده است. از طرفی معتقدیم با بگیر و ببند در مغازه ها ین موضوع حل نمی گردد.
او افزود: فرش سوخت نیست که با نیسان وارد کشور شود. کالایی حجیم است که با تریلی جا به جا می شود. این کالا از مرز تایباد به داخل می آید ولی این که چگونه در گمرک متوجه موضوع نمی شوند، برای ما روشن نیست. فرش از مسیرهای آسفالت شده شبکه ای وارد کشور می شود.
در ادامه نماینده پلیس امنیتی اقتصادی اظهار داشت: فلسفه ماموریت ما نقش آفرینی و تسهیل روند تجارت است. ما دغدغه بازار را شنیدیم که در زنجیره عرضه چه اتفاقی افتاده است. در مرز شرق به خصوص مرز تایباد ساماندهی باید به جایی برسد که جلوی این پدیده گرفته شود.
حاجی آقامیری هم در ادامه اصرار کرد که باید آموزش کافی توسط همکاران ما به پلیس امنیت اقتصادی صورت گیرد.
حمیدرضا ذوی الانواری، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش فارس هم اظهار داشت: با ورود یک قطعه فرش افغان به ایران درآمد یک خانواده ۴ نفره در استان فارس، ۶ ماه به تأخیر می افتد. از طرفی فرش وارد شده فرش بی کیفیت است و در رده پادری قرار می گیرد نه فرش.
نایب رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی ایران اظهار داشت: قبلاً واردات فرش هندی به ایران انجام می شد و حالا فرش افغانی. حالا هم ترخیص فرش از گمرک به بهانه پادری رخ می داد و این تقلب در مدارک گمرکی است. باید هشدارهایی داده شود تا افراد از محل معتبر خرید کنند.
در ادامه این جلسه عنوان شد که هم اکنون به سبب مشکلات اقتصادی، تورم، عدم نظارت و شناخت فرش افغانی بازار ایران را در دست گرفته است. باید همه تلاش کنند فرش ایرانی را به جایگاه اصلی خود بازگردانند. در این راه کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران و سایر تشکل های صنفی با پلیس امنیتی اقتصادی همکاری خواهند کرد.


منبع:

1403/07/13
12:54:22
5.0 / 5
103
تگهای خبر: آموزش , تجارت , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز