تشریح وضعیت ایران و قطر در برداشت از پارس جنوبی

تشریح وضعیت ایران و قطر در برداشت از پارس جنوبی خبرگزاری نفت و گاز: ایران طی پنج سال قبل گام جدی خویش را برای برداشت از میدان گازی پارس جنوبی كه نه تنها به علت بزرگ ترین میدان گازی جهان بلكه به علت مشترك بودن با قطر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد برداشت و توانست در این زمینه با قطر برابر شود و حتی گاهی از این كشور پیشی بگیرد.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، تابحال همه بلوك های مرزی پارس جنوبی به جز فاز ۱۱ تولیدی شده است. تا آخر امسال فازهای ۱۳، ۲۲، ۲۴ كامل می گردد و بخشی از فاز ۱۴ در سال آینده تكمیل خواهد شد. به صورت كلی همه فازهای باقی مانده پارس جنوبی به جز فاز ۱۱ تا آخر سال ۱۳۹۷ تكمیل می گردد. میزان افزایش تولید از پارس جنوبی در ۵ سال قبل ۳۰۰ میلیون مترمكعب بوده و تا آخر سال مقرر است ردیف اول پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ راه اندازی شود. همینطور ردیف سوم پالایشگاه ۱۳ در تیرماه و ردیف دوم پالایشگاه های فازهای ۲۲ تا ۲۴ در مردادماه راه اندازی می گردد.
ردیف چهارم فاز ۱۳ در مرداد، تولید از فاز C ۱۴ در شهریور، تولید از سكوی ۲۲ در مهر، تولید از سكوی D۱۳ در مهر، تولید از سكوی B۱۳ در مهر، ردیف سوم پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ و تولید از سكوی A۲۴ در مهر و ردیف چهارم پالایشگاه ۲۲ تا ۲۴ در آذر محقق می گردد. به صورت كلی فاز ۱۳، ۱۴ و ۲۲ تا ۲۴ تابحال ۸۸.۹، ۷۹.۷ و ۸۸.۲ رشد داشته اند و میزان تولید تجمعی از پارس جنوبی تابحال یك میلیارد و ۲۴۰ میلیون مترمكعب گاز غنی بوده است.

مقایسه وضعیت ایران با قطر در پارس جنوبی

تعداد چاه در حال بهره برداری از میدان مشترك پارس جنوبی در مردادماه ۱۳۹۲ در ایران ۱۱۰ و در قطر ۴۰۱ حلقه بوده است. این میزان در اسفندماه سال ۱۳۹۶ در ایران به ۲۵۲ رسید و در قطر همان ۴۰۱ حلقه چاه ماند. تولید روزانه گاز غنی از این میدان در مردادماه سال ۱۳۹۲ در ایران ۲۸۵ میلیون مترمكعب و در طرف عراقی ۵۶۶ میلیون مترمكعب بود كه این میزان تا اسفندماه سال ۱۳۹۶ در عراق ثابت ماند و در ایران به ۵۷۰ میلیون مترمكعب رسید.

برداشت تجمعی گاز غنی از میدان پارس جنوبی در مردادماه سال ۱۳۹۲ در ایران ۵۹۶ میلیارد مترمكعب و در قطر ۱۵۶۰ میلیارد مترمكعب بوده كه این میزان در اسفندماه سال ۱۳۹۶ در ایران به ۱۲۳۲ و در قطر به ۲۲۸۰ میلیارد مترمكعب رسید.

همچنین ظرفیت برداشت از لایه های نفتی پارس جنوبی كه در مردادماه سال ۱۳۹۲ در طرف ایران صفر بود در اسفندماه سال ۱۳۹۶ به ۲۵ هزار بشكه در روز رسید. این میزان در طرف عراقی در مردادماه سال ۱۳۹۲، ۳۰۰ هزار بشكه در روز بود كه تا اسفندماه سال ۱۳۹۶ بر همین میزان باقی ماند.




1397/02/29
14:11:16
5.0 / 5
4940
تگهای خبر: پالایشگاه , تولید , گاز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز