۲۰ هزار میلیارد تومان برای گذر از خاموشی بسیج شد
خبرگزاری نفت و گاز: رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق اظهار داشت: با عنایت به برنامه ۰۹۸ معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه تجدیدپذیرها و گذر از پیك سال آینده در نظر گرفته شد.
سید محمد صادق زاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه برنامه ریزی متعددی برای توسعه تجدید پذیرها در نظر گرفته شده است، اظهار نمود: مقرر شده ۱۱۰۰ مگاوات از نیاز برق كشور در پیك سال ۱۳۹۸ توسط انرژی باد و خورشید تامین گردد.
وی با اشاره به اهمیت توسعه تجدیدپذیرها، عنوان كرد: هم اكنون شرایط برای تجدید پذیرها به گونه ای شده كه می توانیم به آینده این انرژی بسیار امیدوار باشیم.
به قول وی، ایران از نظر ذخایر انرژی تجدیدپذیر نسبت به قاره اروپا به صورت متوسط ۲.۵ برابر بیشتر منابع طبیعی در این بخش در اختیار دارد كه این مورد فرصت بسیار خوبی برای این است.
وی اظهار نمود: امسال تا ۱۱۰۰ مگاوات برق از نیروگاه های تجدیدپذیر خواهیم داشت كه اگر نرخ رشد ۵۰ درصدی داشته باشیم، برای سال بعد این عدد به ۲۰۰۰ مگاوات خواهد رسید و تا آخر برنامه ششم روند تولید ما از ۵۰۰۰ مگاوات فراتر می رود.
چندی قبل هم وزارت نیرو اعلام نمود با شروع به كار دولت یازدهم، سیاست وزارت نیرو برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر، عملاً به واسطه حضور مردم و سرمایه گذاری بخش غیردولتی (اعم از سرمایه گذاران داخلی، خارجی یا مشاركت) تنظیم شد. در این راستا با استفاده از ظرفیت های مندرج در قانون اصلاح الگوی مصرف، خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از بخش غیردولتی بعنوان یكی از مهمترین راهكارهای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در دستور كار اصلی سازمان انرژی های نو ایران(سانا) قرار گرفت و متعاقب آن با تشكیل سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) به این سازمان واگذار شد.
این تغییر رویكرد سبب شد تا تنها ظرف مدت كمتر از چهار سال ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر در كشور به میزان بیش از ۳۳۰ مگاوات افزایش یافته و تا آخر سال ۱۳۹۶ به رقم ۵۴۵ مگاوات برسد. این افزایش علاوه بر آنكه از رشد بالایی برخوردار بوده، برای دولت هزینه بسیار كمتری هم در برداشته چون كه تماماً این افزایش ظرفیت از جانب بخش خصوصی به بهره برداری رسیده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب