موج بحران آب در پایتخت

موج بحران آب در پایتخت به گزارش خبرگزاری نفت و گاز باآنكه میزان بارش ها در فصل پاییز در پایتخت مناسب بوده اما هم چنان نگرانی هایی برای وضعیت منابع آبی تهران وجود دارد چراكه تنها یك سوم از سال آبی سپری شده و بارش برف است كه می تواند سرنوشت منابع آبی پایتخت را مشخص نماید.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، هم اكنون وضعیت منابع آبی تهران نسبت به سال آبی گذشته با ۱۲ درصد كاهش روبروست، به گونه ای كه بر طبق آمار موجود از وضعیت مخازن سدها درانتها فصل پاییز، مجموع حجم كنونی پنج سد بزرگ مخزنی استان تهران، ۵۴۹ میلیون مترمكعب بوده و این در شرایطی است كه پارسال این عدد معادل با ۶۲۵ میلیون مترمكعب بوده است.

داریوش مختاری - كارشناس حوزه آب - در این باره به ایسنا اظهار داشت: لازم است تدابیری برای مدیریت مصرف آب اندیشیده شود چراكه بحران آب تمام استان ها را دربرگرفته و باید نگاه ویژه ای به این مساله وجود داشته باشد.

وی با بیان این كه مصرف متوسط یك خانوار تهرانی، حدود ۲۰ مترمكعب در ماه است كه با كاهش ۱۰ درصدی مصرف آب، معادل ۱۲۰ میلیون مترمكعب كه مصرف سالانه ی دو استان است، صرفه جویی خواهد شد، اظهار نمود: می توان با انجام اقداماتی ساده از هدررفت آب جلوگیری كرد.

این در شرایطی است كه برمبنای گفته های مسئولان، متوسط نیاز آب آشامیدنی شهر تهران، یك میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمكعب برنامه ریزی میگردد كه با عنایت به وضعیت آب و هوا، بارش، ذخیره برفی و منابع آب زیرزمینی، بخشی از این نیاز از منابع آبی سطحی (سدهای پنجگانه تهران) و بخشی دیگر از منابع آب زیرزمینی تأمین میگردد.

علاوه بر این، هم اكنون، ۲۲ درصد از آب مصرفی استان تهران از سدها، ۲۰ درصد از روان آب ها و ۵۸ درصد از آب های زیرزمینی تامین میگردد و بر طبق آمار سالانه، با ۱۵۰ میلیون متر مكعب كسری مخازن زیرزمینی مواجهیم و طی ۱۱ سال سطح آب آبخوان تهران با افت ۱.۹ متری روبرو بوده است.

ازسوی دیگر، باید به این مساله باز توجه كرد كه از ۴۰۰ میلیارد مترمكعب منابع آبی در سال، ۳۰۰ میلیارد مترمكعب، تبخیر و از ۱۰۰ میلیارد مترمكعب باقیمانده، ۹۰ میلیارد در حوزه كشاورزی و ۱۰ میلیارد مترمكعب در حوزه آب آشامیدنی مصرف میگردد و این در شرایطی است كه در ایام گرم سال و در اوج مصرف، چهار و نیم میلیون مترمكعب آب در استان تهران مصرف میگردد كه این رقم معادل ۵۲ هزار لیتر بر ثانیه، یعنی معادل ۵۲ هزار بطری یك لیتری در هر ثانیه است كه از این میزان، مصرف شهر تهران، سه میلیون و ۳۰۰ هزار مترمكعب بر ثانیه تخمین زده شده، به عبارتی معادل ۳۸ هزار بطری یك لیتری در ثانیه در شهر تهران آب مصرف میگردد.

در این میان، برمبنای آخرین آمار منتشره از طرف وزارت نیرو، از شروع سال آبی ۹۸_۹۷ تا اختتام آذرماه، حجم آب ورودی به سدهای "لار"، "طالقان"، "كرج"، "لتیان" و "ماملو" ۱۷۵ میلیون مترمكعب گزارش شده و خروجی آب از این سدها، در مقایسه با سال آبی ۹۷_۹۶ از ۲۵ درصد كاهش برخوردار بوده است.

هم چنین حجم مخزن سد لار در مقایسه با سال گذشته، از كاهش ۵۲ درصدی، سد ماملو ۳۲ درصد و سد لتیان از كاهش ۱۰ درصدی برخوردار بوده و سدهای طالقان و كرج به ترتیب از ۲ و ۴ درصد رشد برخوردار می باشند.

برنامه مدیریت تنش آب آشامیدنی با فرض بارندگی مشابه سال آبی گذشته و كمبود آب در تابستان سال ۱۴۰۰، در وزارت نیرو پیش بینی شده و برای مدیریت تنش آبی شهرها و روستاهای كشور، راهكارهایی در چارچوب افزایش تأمین و تولید آب، ارتقای كیفی آب، افزایش توان ذخیره سازی آب، ارتقای مدیریت و بهره وری منابع تأمین، تاسیسات و شبكه ها و باز مدیریت مصرف در نظر گرفته شده است كه از این طریق بتوان تا حد زیادی تنش آبی در كشور را مدیریت كرد.




1397/10/05
14:14:04
5.0 / 5
4707
تگهای خبر: تولید , وزارت نیرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز