ضرورت بازسازی لوله های فرسوده آب

ضرورت بازسازی لوله های فرسوده آب خبرگزاری نفت و گاز: یك كارشناس حوزه آب معتقد می باشد كه با وجود بحران آب در ایران، لازم است فرسودگی لوله ها در سریع ترین زمان ممكن برطرف و برای این موضوع، سازوكارهای لازم در نظر گرفته شود.



اصغر تهرانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان این كه هم اكنون، هدررفت آب در شبكه اصلی شهرها، ۳۰ تا ۳۵ درصد و در شبكه فرعی ۲۰ تا ۲۵ درصد است، اظهار نمود: به سبب طول عمر بالای شبكه های اصلی، میزان هدررفت آب از این شبكه ها بالاتر است.

به گفته این كارشناس، قدمت شبكه اصلی در تهران، ۵۰ تا ۶۰ سال است و با عنایت به قطور بودن لوله ها، نمی توان به راحتی عملیات بازسازی را انجام داد و در نتیجه لازم است از تكنولوژی خاصی در این بخش استفاده گردد.

وی با بیان این كه می توان مشكل نشتی لوله ها را با به كارگیری روش هایی هم چون استفاده از یك لوله باریك در لوله قطور و آب بندی شبكه حل كرد، اشاره كرد: این كار نیازمند سرمایه زیاد است اما با عنایت به اهمیت این موضوع، لازم است كه مورد توجه قرار بگیرد.
تهرانی با بیان این كه در بخش كشاورزی باز به سبب تبخیر زیاد آب، با مشكل هدررفت مواجهیم، اظهار نمود: باید برای این مساله باز تدابیری اندیشیده شود كه میزان هدررفت آب در شرایط فعلی ایران، تا حد زیادی كم شود.
در همین باره، حمیدرضا جانباز - مدیرعامل شركت آب و فاضلاب - درباره به سازی شبكه های توزیع فرسوده آب، گفته است كه در همه دنیا پس از راه اندازی زیرساخت ها از محل درآمدهای آن سازمان، به تعمیر و نگهداری زیرساخت ها اقدام می كنند اما به سبب آن كه تعرفه های شركت آب و فاضلاب، تعرفه های مخفف است، این اتفاق نمی تواند بیفتد.
وی با بیان این كه شركت آب و فاضلاب كشور، برای بازسازی تاسیسات متكی به اعتبارات دولتی است و این مساله به سبب تعرفه هایی است كه برای شركت وضع شده است، اشاره كرد: ستاد شركت مهندسی آب و فاضلاب كشور، یك طرح را آماده كرده كه از امكانات بخش خصوصی جهت كاهش آب بدون درآمد استفاده گردد. در این زمینه بخش خصوصی، خود نسبت به كاهش پرتی آب، اقدام می كند و شركت آب و فاضلاب، آبی را كه جمع آوری و ذخیره شده، به قیمت تمام شده از بخش خصوصی خریداری می كند؛ این طرح در جهت كاهش هدررفت آب و كاهش آب بدون درآمد انجام می شود.



خبرنگار: سحر بابایی

دبیر خبر: فاطمه محمدنژاد


1397/11/05
19:41:45
5.0 / 5
4705
تگهای خبر: خرید , عملیات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز