زنگ خطر موج دوم شیوع ویروس كرونا برای نفت

زنگ خطر موج دوم شیوع ویروس كرونا برای نفت قیمت نفت سه شنبه هفته گذشته به سبب محدودیت عرضه و بهبود تقاضای جهانی، به بالاترین حد در چهار ماه اخیر صعود كرد اما افزایش موج مبتلاشدن به ویروس كرونا در سراسر آمریكا تهدید بزرگی برای نفت شمرده می شود و ممكنست به منزله در راه بودن یك ركود دیگر باشد.



به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، کارشناسان از مدتها قبل نسبت به وقوع موج دوم مبتلاشدن به ویروس کرونا هشدار داده بودند اما افزایش ناگهانی موارد مبتلاشدن به ویروس کرونا در سراسر آمریکا، خیلی از دولتهای ایالتی را غافلگیر کرد. یک متخصص بیماریهای عفونی در شرکت بایر به سی ان ان اظهار داشت: موارد جدید مبتلاشدن به ویروس کرونا در ایالت های تگزاس، آریزونا و فلوریدا به سطح فاجعه آمیزی نزدیک شده است و آمریکا با عبور آمار روزانه مبتلاشدن از مرز ۵۰ هزار نفر، رکورد جدیدی را شکسته است.

لوییس دیکسون، تحلیلگر بازار نفت در شرکت تحقیقاتی ریستاد انرژی در اطلاعیه ای اظهار نمود: مشاهده جهش آمار روزانه مبتلاشدن به ویروس کرونا در آمریکا برای بازار شوکه آور است و آمار روز پنج شنبه موجب کاهش قیمت نفت و محدود شدن رشد هفتگی بهای نفت شد. بنظر می رسد تنها محدودیت های جدید می تواند گسترش فعلی بیماری کووید ۱۹ در آمریکا را محدود کند و اگر قرنطینه در سراسر آمریکا اعمال شود، موج دوم شیوع بیماری به تقاضا برای نفت به شدت لطمه خواهد زد.

اما آمریکا در این وضعیت تنها نیست و شیوع ویروس کرونا در برزیل، هند و سایر نقاط جهان مانند آتش سوزی جنگل ها در حال گسترش است.

با وجود پیش بینی های مختلف، مفسرین بازار نفت همگی بهبود پایدار تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کرده بودند و تعداد کمی از آنها در پیش بینی های پایه خود، موج دوم شیوع بیماری را در نظر گرفته بودند. بعنوان مثال آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده بودند تقاضا برای نفت در کل سال ۲۰۲۰ به میزان ۸.۱ میلیون بشکه در روز نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا خواهدنمود و عمده این کاهش در سه ماهه دوم خواهد بود. تقاضا برای نفت در آوریل سقوط کرد اما از آن زمان قسمتی از تقاضا احیا شده و این آژانس بهبود سریع تقاضا در نیمه دوم امسال را پیش بینی کرده بود و انتظار دارد تقاضا در سال ۲۰۲۱ به میزان ۵.۷ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند.

موج دوم شیوع ویروس کرونا ممکنست ضربه دیگری بر تقاضای جهانی برای نفت وارد کند و همه سناریوهایی که احیای پایدار را پیش بینی کرده بودند را باطل کند. اما موج دوم کرونا همانند موج اول موجب نابودی تقاضا نخواهد شد برای اینکه خیلی از دولت ها از وضع قوانین سخت گیرانه و اعمال تدابیر قرنطینه که در دور اول شیوع کووید ۱۹ به اجرا گذاشته بودند، خودداری کرده اند و تعطیلی که به صورت هدفمند برای برخی بخش ها اعمال خواهد شد، مانع از تکرار ریزش تاریخی تقاضا برای نفت می شود که در ابتدای سال ۲۰۲۰ مشاهده شد.

با این حال شرکت ریستاد انرژی هشدار داده که به سبب خوش بینی بازارها در دو ماه گذشته که روی بهبود پایدار تقاضا برای نفت حساب کرده بودند، موج دوم کرونا ریسک های جدی به وجود می آورد و ممکنست موجب سقوط قیمت نفت شود.

این مسئله اسباب گرفتاری اوپک پلاس خواهد شد. این گروه کاهش تولید ۹.۸ میلیون بشکه در روز را به مدت یک ماه تا اختتام ژوییه تمدید کرده و اعلام نموده که می خواهد میزان کاهش تولید خودرا از اوت تا دسامبر به ۷.۷ میلیون بشکه در روز محدود کند اما افزودن دو میلیون بشکه در روز نفت به بازار همزمان با شوک جدید تقاضا، تاثیر مثبتی روی قیمتها نخواهد داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، به عبارت دیگر در شرایطی که قیمت ها تحت تاثیر انتظارات برای محدودیت عرضه و رشد تقاضا، بالا رفته بودند، بازار ممکنست روند معکوسی پیدا کند و با افزایش عرضه اوپک پلاس و کاهش تقاضا، باردیگر قیمت ها کاهشی شوند.




1399/04/16
20:48:39
5.0 / 5
3016
تگهای خبر: انرژی , اوپك , تولید , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز