موسویان:

امنیت در خلیج فارس نیازمند تعامل ۸ كشور منطقه بخصوص ایران و عربستان است

امنیت در خلیج فارس نیازمند تعامل ۸ كشور منطقه بخصوص ایران و عربستان است به گزارش خبرگزاری نفت و گاز یك دیپلمات پیشین كشورمان اظهار داشت: امنیت در خلیج فارس نیازمند تعامل و همكاری قدرت های منطقه و جهانی است كه بدون گفتگو و همكاری مستقیم هشت كشور حاشیه خلیج فارس بخصوص ایران و عربستان ممكن نخواهد بود.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، سید حسین موسویان در مقاله ای در مجله دانشمندان اتمی آمریكا با اشاره به تصور بانیان خروج ترامپ از برجام نوشت: آنها فكر می كردند با اعمال فشار حداكثری و به صفر رساندن روابط بانكی و مالی و صادرات نفت ایران، اقتصاد ایران از هم خواهد پاشید، شورش های مردمی سراسر ایران را فراخواهد گرفت، ایران قدرت و نفوذ منطقه ای خودرا از دست خواهد داد و در نتیجه حاكمیت فعلی ایران از هم خواهد پاشید یا حداقل ایران از موضع ضعف به پای میز مذاكره خواهد آمد.
وی اظهار داشت: من از نخستین روزهای ریاست جمهوری ترامپ، مكرر تاكید كردم كه این یك آرزوی تخیلی و توهمی بیش تر نیست و خروج ترامپ از برجام عواقب ناگواری فراتر از روابط دوجانبه ایران و آمریكا در سطح منطقه ای و جهانی خواهد داشت. دو سال و نیم از ریاست جمهوری ترامپ و سیاست اعمال تحریم های حداكثری گذشته است، نه تنها اقتصاد ایران از هم نپاشیده و قدرت و نفوذ منطقه ای ایران كاهش نیافته، بلكه ایران پیشرفته ترین پهپاد آمریكا را بر فراز آب های خلیج فارس ساقط كرد و كشتی نفتكش انگلیس را توقیف نمود. پهپادهای حوثی ها لوله های نفت عربستان را مورد حمله قرار دادند، امارات تصمیم به عقب نشینی از یمن گرفت و سایر تحولاتی كه نشان از بروز یك بحران بزرگ منطقه ای و جهانی است كه با خروج ترامپ از برجام كلید خورده است.
این دیپلمات پیشین كشورمان افزود: تا این مرحله نه تنها ترامپ به خواسته های خود نرسیده بلكه روند به ضرر صلح و امنیت جهانی به پیش می رود. با این وجود معتقدم كه می توان مسیر را تغییر داد به شرطی كه ترامپ قدم هایی را بردارد تا ورق به نفع صلح و امنیت جهانی برگردد.
موسویان پیشنهاد داد: به دعوت دبیر كل سازمان ملل، جلسه وزرای خارجه كشورهای ایران و گروه ۱+۵ (چین، روسیه، امریكا، المان، انگلیس و فرانسه) با هدف دستیابی به توافقی جهت كاهش تشنجات فعلی و مهار روندی كه می تواند به جنگ ختم شود، تشكیل گردد. در این جلسه تحریم های غیر قانونی ترامپ موقتا برداشته شود تا زمینه یك مباحثه و گفت وگوی سازنده بین ایران و آمریكا برقرار شود. حسن نیت های متقابل مثل تبادل زندانیان می تواند مسیر را تسهیل و تنش را كم كند.
وی اضافه كرد: همه قدرت های جهانی منهای آمریكا معتقدند كه برجام جامع ترین سند هسته ای جهانی است و باید احیا شود. بر اساس گزارش های رسمی و معتبر جهان، برجام در مورد اعتماد جهانی به عدم دستیابی ایران به بمب هسته ای، كارآمد بود. ترامپ مكرر گفته كه خواستار دستیابی به توافقی جهت اطمینان از عدم دستیابی ایران به بمب هسته ای است. برجام دربرگیرنده جامع ترین و محكم ترین مكانیزم های بازرسی و شفافیت هسته ای جهانی در مورد عدم انحراف به سمت ساخت بمب هسته ای است. بدین جهت اگر آمریكا در مورد عدم اشاعه سلاح هسته ای جدی است باید با ایران و سایر قدرت های منطقه ای و جهانی همكاری كند تا اصول برجام منطقه ای شده و عدم وجود بمب هسته ای در ایران و كل منطقه تضمین شود. عاری سازی خاورمیانه از سلاح های هسته ای تنها چاره پایدار می باشد كه برجام آنرا پایه گذاری كرده است.
این دیپلمات باسابقه كشورمان در ادامه پیشهادات خود برای حل بحران به وجود آمده در منطقه اشاره كرد: در قالب بند ۸ قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل و به منظور مهار تنش های موجود در خلیج فارس، تامین امنیت انرژی و ممانعت از بروز حوادث اتفاقی زمینه ساز تقابلات نظامی، تشكیل “گروه تماس ۱۳” شامل هشت كشور حاشیه خلیج فارس و پنج قدرت جهانی عضو دائم شورای امنیت ضروری می باشد. امنیت در خلیج فارس نیازمند تعامل و همكاری قدرت های منطقه و جهانی است كه بدون گفت و گو و همكاری مستقیم هشت كشور حاشیه خلیج فارس خصوصاً ایران و عربستان ممكن نخواهد بود.



1398/05/11
15:57:48
5.0 / 5
4370
تگهای خبر: انرژی , برق , تحریم , خاورمیانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز