تولید نیروگاه های حرارتی از مرز ۲۳۰ هزار گیگاوات ساعت گذشت

تولید نیروگاه های حرارتی از مرز ۲۳۰ هزار گیگاوات ساعت گذشت خبرگزاری نفت و گاز: از شروع امسال تا اختتام آذرماه میزان تولید برق نیروگاه های کشور از 270 میلیارد کیلووات ساعت گذشته است که سهم نیروگاه های حرارتی از این رقم 236 میلیارد کیلووات ساعت بوده است.


به گزارش خبرگزاری نفت و گاز به نقل از ایسنا، ظرفیت نیروگاه های حرارتی ۸۰ درصد مجموع نیروگاه های منصوبه کشور است، اما این نیروگاه ها تامین کننده بیش از ۸۷ درصد نیاز شبکه برق کشور هستند و بر این اساس حفظ آمادگی و پایداری این نیروگاه ها برای تامین نیازهای شبکه ضروری می باشد. یکی از راهکارهای اجرا شده جهت افزایش ظرفیت تولید نیروگاه ها در تابستان، استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه های منصوبه در کشور است، بدین منظور با شناسایی نقاط قابل بهبود در نیروگاه ها و اجرای طرح های فناورانه ظرفیت واحدهای موجود افزایش یافته است.
این طرح ها شامل طرح های رفع محدودیت تولید در واحدهای بخاری و طرح های ارتقای ظرفیت در واحدهای گازی است که در برخی از نیروگاه های منتخب اجرا شده است، تدوین این امر و اجرای آن سبب ایجاد افزایش ظرفیت تولید به میزان ۳۰۰ مگاوات است که در تابستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
از طرف دیگر باتوجه به ضرورت در مدار بودن تمامی نیروگاه ها در پیک تابستان، بعد از گذر از این شرایط لازم است تعمیرات و خدمات دوره ای روی واحدهای نیروگاهی صورت گیرد تا برای فصل گرما آماده شوند. مطابق استانداردها و دستورالعمل های موجود، واحدهای نیروگاهی باید در بازه های زمانی مشخص که حداقل یک یا دو بار در سال است، تحت تعمیرات قرار گیرند تا امکان تداوم بهره برداری مطمئن و پایدار از واحدها وجود داشته باشد.
آن طور که علی اصغر عبدلی - مدیرکل بهسازی نیروگاه ها و محیط زیست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی اعلام نموده حجم تعمیرات برنامه ریزی شده واحدهای نیروگاه های حرارتی در دوره حاضر بیش از ۱.۹ میلیون مگاوات ساعت – روز در نظر گرفته شد که این حجم تعمیرات شامل ۶۹۰ برنامه تعمیراتی است که بیش از ۱۳۰ مورد آن تعمیرات اساسی و سنگین بوده و بایستی در بازه زمانی محدود مهرماه تا اردیبهشت ماه سال آینده صورت گیرد.
بگفته وی برای اجرای این حجم از تعمیرات بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه می شود، با وجود محدودیت ها و شیوع بیماری کرونا تعمیرات واحدهای نیروگاهی حرارتی با برنامه ریزی مناسب، تامین و تدارک قطعات و تجهیزات مورد نیاز در حال انجام می باشد و تا حالا نیز برنامه تعمیرات نیروگاه ها بیش از ۴۰ درصد پیشرفت داشته است.
مدیرکل بهسازی نیروگاه ها و محیط زیست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی اظهار نمود: برمبنای برنامه ریزی صورت گرفته تا اختتام اردیبهشت ماه سال آینده تمامی تعمیرات واحدهای نیروگاهی به انتها خواهد رسید و واحدها آماده بهره برداری جهت تولید برق در تابستان پیش رو خواهند بود.
عبدلی با اشاره به تامین سوخت نیروگاه های کشور، اظهار داشت: تامین سوخت نیروگاه های کشور باتوجه به هماهنگی های مستمری که با وزارت نفت صورت می گیرد بدون وقفه در حال انجام می باشد بطوریکه تا به امروز بخش اعظم سوخت نیروگاه ها با سوخت گاز تامین شده است.





منبع:

1399/10/10
16:34:13
0.0 / 5
1274
تگهای خبر: استاندارد , برق , تعمیر , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳

خبرگزاری نفت و گاز OilNA
oilna.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خبرگزاری نفت و گاز محفوظ است

خبرگزاری نفت و گاز

اخبار روز حوزه نفت و گاز